Bulbad
Naturligtvis är våra badtunnor inte runda, istället är de uppbyggd med rejäla furubulor.

Inuti finns det stjärtformade träbänkar och för att lättare uppfylla hygienkraven så har vi en insats av glasfiber.


Bygghandbok

Vi säljer även en bygghandbok som passar alla som går i bulhustankar. Bygghandboken passar Dig som funderar på att bygga själv men även till Dig som låter någon annan bygga. Boken är ett sätt att få inspiration ifrån och få en bild av hur ett bulhus är konstruerat och hur det kan se ut. Huvuddelen av boken är fokuserad på tillverkningen av bulhusstommen och steg för steg förklarar den på ett enkelt sätt hur de olika delarna görs och sätts samman. Att förstå bulhusets uppbyggnad och sammansättning är en förutsättning innan man sätter igång med det praktiska byggandet.

Tekniken och termerna som används i boken är de som används på Gotland.
Bor Du i någon annan del av Sverige bör Du ta reda på den lokala byggnadstraditionen med materialdimensioner och utformning. Jag tar även upp vikten av att huset placeras på rätt plats i landskapet, att t.e.x placera ett nybyggt elementhus i en miljö med äldre hus oftast inte ser så bra ut. Lika illa är det att bygga ett traditionellt bulhus och placera det i ett område tillsammans med moderna villor. Det är viktigt att man utformar sitt hus efter den miljö där det skall placeras.

Boken består av 59 sidor med utförliga detaljerade tekniska illustrationer som visar byggnationen steg för steg. Den kostar 200 kr inkl moms och frakt.

Du kan beställa boken här genom att skicka email till mig: krister@rutewoodcraft.com eller använd dig av formuläret på kontaktsidan.